(OK Crvena zvezda)
(OK Crvena zvezda)

Jesen u znaku Crvene zvezde: Na Banjici se ponovo nadaju peharima

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.11.21. | 12:10

I ženska i muška ekipa sa Marakane zauzimaju prvu poziciju na kraju prvog kruga ligaškog dela prvenstva Srbije

Najveći ljubitelji odbojke pamte vremena kada se najkvalitetnija odbojka igrala na domaćem terenu Crvene zvezde, bilo da je u pitanju muška ili ženska konkurencija. Pobeđivale su se velike utakmice, igrala se Liga šampiona, slavile titule pred punim tribinama... Međutim, tokom poslednjih nekoliko godina crveno-beli timovi su ostali u senci nekih drugih ekipa. Prvi deo tekuće sezone daje nagoveštaj da bi zlatni dani kluba sa Marakane ponovo mogli da se vrate, jer na polovini ligaškog dela i odbojkaši i odbojkašice Zvezde drže vodeće pozicije u prvenstvu Srbije. Odbojkaška jesen definitivno je obojena u crveno-bele boje.

U martu 2021. godine u Crvenu zvezdu je na poziciju generalnog direktora stigao nekadašnji reprezentativni libero Nikola Rosić. Najavio je tada da će učiniti sve da se klub vrati u vrh, jer smatra da mu je tamo i mesto. Stvari su očigledno vrlo brzo počele da se menjaju na bolje... Iako je tek prošlo dva meseca u novoj sezoni, i najznačajnije bitke su još daleko, raspoloženje na Marakani je veoma pozitivno zbog svega što je do sada prikazano.

Izabrane vesti

Na samom startu, kada se pričalo o glavnim favoritima za najviši plasman, u centru pažnje nisu bili crveno-beli timovi, pre svega zbog rezultata iz prethodnih godina. Ali, promene koje su napravili tokom leta, govorile su da bi ovaj klub u obe konkurencije mogao da zapreti iz senke ekipama koje su "viđene" na vrhu. Mnogi su vrlo brzo morali da polože oružje pred crveno-belim ekspedicijama.

Odbojkašice su trenutno neporažene na vrhu tabele sa učinkom od devet pobeda. Izborile su i plasman u polufinale Kupa Srbije, gde ih čekaju okršaji sa Ubom. Tokom leta tim Aleksandra Vladisavljeva pojačale su Jelena Lazić, Bojana Drča, Ana Živojinović, Božica Marković, Tijana Milojević... Pokazalo se da su napavili prave promene. Ekipa kroz domaća takmičenja ide pobedničkim koracima, i pored problema sa povredama. Kada budu kompletni, očekuju se još bolje partije.

Kod muškaraca se ovog leta promenio trener. Stigao je mladi stručnjak Igor Žakić i zamenio Tomislava Kukanjca. Stigli su i Miloš Arsenoski, Andrej Ristić, Miloš Milić, Benjamin Daca, Marko Milenković, Dušan Nikolić... Plasirali su se i u polufinale kupa, gde su već odradili pola posla protiv Mladog radnika, pa su sasvim blizu finala.

Poslednji trofej u prvenstvu Srbije za žene u klupske vitrine je unet na kraju sezone 2012-2013, to je bila četvrta vezana pobeda u finalu plej-ofa ekipe sa Marakane. Šampionsku četu vodio je Ratko Pavličević, a u njoj su bile Ana Bjelica, Mina Popović, Jovana Stevanović, Ljubica Kecman, Nikolina Lukić, Teodora Pušić, Julija Milović... Posle toga najvažniji domaći trofej završavao je u rukama odbojkašica Vizure, pa Železničara, TENT-a i Uba.

Kad su muškarci u pitanju, poslednja titula se slavila na kraju sezone 2015-2016. Timom je sa klupe upravljao trener Dragan Kobiljski, a igrali su Maksim Buculjević, Aleksandar Okolić, Aleksandar Gmitrović, Vuk Milutinović, Aleksandar Blagojević, Dušan Stojsavljević... Bila je to peta uzastopna titula Zvezde, a posle toga pet trofeja je nanizala novosadska Vojvodina.

Posle devetog trijumfa u prvenstvu trener dama Aleksandar Vladisavljev je rekao da se šampion na odlučuje u novembru i decembru. To jeste tačno. Ali, jasno je da svi iz tabora Crvene zvezde dočekuju drugi krug ligaškog dela puni samopozdanja. S obzirom na to kakve partije pružaju, rivali će ih gledati drugim očima u odnosu na start sezone. Daleko je borba za trofeje, ali sigurno će se u nju umešati i crveno-bele ekspedicije.


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaOK Crvena ZvezdaIgor Žakić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara